ניקוי מיקרוגל היא אחת הפעולות הנפוצות במטבח כאשר מיקרוגל הוא אחד העזרים הנפוצים ביותר במטבח המודרני והוא כבר מזמן לא נחשב למוצר מותרות שרק עשירים יכולים להרשות לעצמם.
ומכיוון שהוא מוצר כל כך נפוץ, אין כמעט מי שלא הצטברה לו כמות נכבדה של לכלוך בפנים. לא תמיד רואים את הלכלוך הזה, אך חימום חוזר ונשנה שלו עם כל הפעלה של המיקרו בוודאי לא מוסיפה לטעם של המזון ובטח שלא לבריאות שלנו.
אז מהן השיטות הכי טובות לניקוי מיקרוגל?
ניקוי מיקרוגל שנשרף
גם אם הצטבר בתוך המיקרוגל לכלוך “קשה” עקב מזון שנשרף, אין בהכרח צורך לקנות אחד חדש בכמה מאות שקלים ואפשר לנסות להחזיר את המצב לקדמותו:
קודם כל מסירים את הצלחת המסתובבת ושוטפים אותה היטב עם סבון תחת הברז, אך נותנים למי הסבון להתייבש ולא מבצעים שטיפה מלאה עד אז.
את החלק הפנימי של המיקרו שיושב מתחת לצלחת מנקים עם מטלית לחה בלבד ולאחר מכן מייבשים עם בד עדין (אחרת הוא יישרט).
במידה והדבר לא עזר, בהמשך נסביר איך ניתן לעשות זאת באמצעות חומרים אחרים.
חומר ניקוי מומלץ לניקוי מיקרוגל
בשוק אין הרבה חומרי ניקוי למיקרו, אך קיימים חומרים ייעודים לכך.
חשוב לציים, שבשום פנים ואופן אסור להשתמש בחומר ניקוי לתנורים, אלא אם כן מדובר במיקרו משולב ורשום במפורש כי ניתן לעשות זאת בחוברת ההוראות.
חומר בטוח אחר ללכלוך בינוני עד קשה הוא חומר לניקוי כלים. שיטה אחת היא להשתמש בספוג רך הספוג בו ולחמם אותו במיקרו.
שיטה קלה יותר שהפכה לויראלית בטיקטוק היא פשוט לשים כפית מהנוזל בתוך קנקן של מים, להפעיל את המיקרו במשך 4 דקות או פחות (בהתאם לעוצמה שלו) ולייבש את האדים שנוצרו:
@mama_mila_ No more scrubbing 🙌 #tipsandtricks #homeproject #homeroutine #homehacks #springcleaning #momsoftiktok #cleanhome #wipeitdown
♬ High Fashion (feat. Mustard) - Roddy Ricch
ניקוי מיקרוגל עם מלח לימון
כדי לנקות לכלוך בינוני עד קשה עם מלח לימון, מערבבים כף מלח לימון עם שתים או שתיים וחצי כוסות מים (400-500 מיליליטר, אפשר להכניס גם כלי מדידה מתאים במקום כוס). מפעילים את המיקרו למשך 2-5 בעוצמה מקסימלית, תלוי בחומרת המצב.
מחכים חמש דקות עד רבע שעה לאחר שהמיקרוגל נכבה ומייבשים עם בד או ספוג רך.
ניקוי מיקרוגל עם אקונומיקה
ניקוי מיקרוגל מהיר עם אקונומיקה נעשה בצורה די פשוטה על ידי ניגוב המיקרו עם סמרטוט ומעט אקונומיקה. לאחר מכן משאירים את הדלת פתוחה על מנת שכל האדים של החומר יתנדפו.
ניקוי מיקרוגל עם סודה לשתייה
ניקוי מיקרוגל עם סודה לשתייה (אבקת סודה) מיועד עבור לכלוך בינוני:
מערבבים בכלי כף סודה עם שתים – שתי וחצי כוסות מים (400-500 מיליליטר) ומחממים בחום מקסימלי במשך 2-5 בהתאם לעוצמת המיקרו.
לאחר שהמיקרו נכבה משאירים אותו פתוח עוד כחמש דקות ומייבשים עם מטלית או בד רך.
במקומות בהם הלכלוך לא ירד ניתן לטבול את המטלית בתרכובת, לנקות ידנית ולייבש שוב.
ניקוי מיקרוגל עם מיץ לימון
נעשה באופן דומה לניקוי עם מלח לימון, רק שהפעם סוחטים אל תוך הכלי ארבעה חצאים משני לימונים בינוניים (אמור לצאת משהו כמו 4 כפות מיץ) ושמים גם את הקליפות הסחוטות בפנים. מכאן שאר הצעדים זהים.
בונוס: ניקוי מיקרוגל לפסח
ניקוי מיקרוגל לפסח (הכשרה) שלו נעשית ידי בשלושה שלבים מלבד הניקוי היבש:
- מכניסים למים רותחים את הצלחת המסתובבת כשלוש פעמים (המחמירים אף טוענים שיש להחליפה)
- מכניסים פעם אחת למים את המתקן שמתחת לצלחת
- את פנים המיקרוגל ניתן להכשיר על ידי הרתחת כוס או קערה עם מים (האדים יספגו חלק גדול מהלכלוך).
עבור שלב 3 ניתן גם להשתמש באחת מהשיטות שנתאר בהמשך.
מבחינת השימוש במהלך החג, יש להפריד בין המזון לבין הצלחת ולכסות אותו בשני כיסויים (גם שקית נוספת מספיקה).