תחום המסעדנות בישראל התפתח באופן חסר תקדים, וכיום יש מסעדות נפלאות בכל רחבי הארץ. העסקים הייחודיים האלו זקוקים לתפעול רב, ואחד האלמנטים החשובים ביותר בתחזוקה של מסעדות הוא ניקוי שלהן באופן קבוע. ניקיון מסעדות אפשרי עם שירותי ניקוי מקצועיים, או באמצעות מכונות שטיפה. כאן נגלה מה היתרונות והחסרונות של כל אחת מהשיטות האלו, כך שתוכלו להחליט איזו שיטה היא המתאימה לכם ביותר.
החשיבות של שמירה על מסעדה נקייה
במסעדות יש תנועת רגל רבה; עובדים וגם סועדים מתהלכים במסעדות במשך כל שעות היום והלילה, כך שזה טבעי שייווצר לכלוך באזורים שונים במסעדה. הלכלוך הזה עלול להזיק לבריאות, בייחוד אם הוא נוצר במטבח, ולכן חשוב לשמור על מסעדות נקיות בכל עת. ניקיון מסעדות באופן קבוע עוזר לשמור על בריאותם של העובדים והסועדים, וזה הדבר החשוב ביותר.
מלבד זאת, ניקוי של מסעדות הוא חובה מבחינת חוקים ותקנים. כדי להישאר בטוחים, מסעדות צריכות לעמוד בתנאי סניטציה שונים, כפי שנקבעו על ידי משרד הבריאות. מפגעים תברואתיים עלולים להוביל לסנקציות על מסעדות, ולכן חשוב לנקות אותן באופן יסודי.
מסעדות נקיות גם משרות אווירה נעימה על אלו שסועדים בהן; כאשר המסעדה נקיה ומסודרת, הסועדים אוכלים בתחושה כיפית, והם מעבירים את המסר הלאה. אנשים שמכירים מסעדות שמקפידות על סדר וניקיון (וכמובן גם מגישים אוכל טעים), ממליצים עליהן לאנשים אחרים, וזה חלק חשוב עבור כל עסק.
ניקיון מסעדות עם צוות ניקיון
כאמור, ניתן לנקות מסעדות באמצעות צוות ניקיון או באמצעות מכשירי ניקוי. לצוות ניקוי יש מספר יתרונות:
- עמידה בתקנים הנדרשים – צוות ניקוי שמתמחה בניקוי של מסעדות יודע מה צריך לעשות כדי לעמוד בתקנים של משרד הבריאות, ולבצע ניקוי יסודי כך שהמסעדה תהיה בטוחה לאכילה.
- התאמה אישית לצורכי העסק – עם צוות ניקוי מקצועי, אתם יכולים לבצע ניקיון מסעדות לפי הצרכים שלכם. ניתן לקבוע מועדים קבועים שבהם הצוות יגיע ויבצע ניקוי יסודי של המסעדה.
- ניקוי יסודי – אנשים בצוות ניקיון יכולים לנקות ביסודיות משטחים שונים, והם משתמשים בחומרי ניקוי ייעודיים עבור כל משטח, מה שמבטיח ניקוי מיטבי.
חסרונות:
- עלות גבוהה – החיסרון הגדול ביותר של צוות ניקיון הוא עלות גבוהה; בתחום המסעדנות יש הוצאות רבות, ושכירה של צוות ניקוי מהווה הוצאה גדולה למדי מדי חודש.
- שעות עבודה מרובות – צוות ניקוי יכול לנקות באופן יסודי מסעדות, אבל זה לוקח זמן רב. לכן, צריך להזמין צוותי ניקוי מחוץ לשעות העבודה, ולשלם להם בהתאם.
- שימוש בחומרי ניקוי כימיקלים – זאת אחת הבעיות הגדולות ביותר בעת ניקוי של מסעדות ומוסדות אכילה אחרים. כדי לנקות מסעדות באופן יסודי עם צוות ניקוי, צריך להשתמש בחומרי ניקוי תעשייתיים עם כימיקלים רבים, מה שעלול לגרום לגירויים בקרב חלק מהסועדים.
ניקיון מסעדות עם מכונת שטיפה
מלבד שירותי ניקיון מסעדות עם צוות ניקיון, ניתן לבצע ניקוי גם באמצעות מכונת שטיפה שפועל על לחץ מים ו/או אדים. כמו בסעיף הקודם, גם למכונת שטיפה יש מספר יתרונות:
- ניקוי מהיר – מכונת שטיפה מכסה שטחים גדולים במהירות, כך שניתן לנקות מסעדה שלמה בשבריר מהזמן לעומת ניקוי עם צוות ניקיון.
- ניקוי יסודי ללא כימיקלים – אחד מהיתרונות הגדולים ביותר של ניקיון מסעדות עם מכונת שטיפה הוא מזעור השימוש בכימיקלים. המכונות הייחודיות האלו יוצרות לחץ אדים או מים, והן מוציאות ביעילות כתמים ולכלוך, וגם מחטאות משטחים. אם יש צורך להשתמש בחומרי ניקוי עם המכונות, אלו יהיו חומרי ניקוי עדינים יותר, לעומת חומרי ניקוי כימיים.
- תפעול פשוט במיוחד – כדי לנקות מסעדות ומקומות אחרים עם מכונת שטיפה, לא צריך מיומנות מיוחדת. המכונות שטיפה קלות לתפעול ושימוש, ומאפשרות לנקות אזורים שלמים בקלות ובמהירות.
לסיכום:
ניקיון מסעדות הוא חלק בלתי נפרד מתחזוקה של מסעדות, מכל הסוגים. כדי לשמור על המסעדה שלכם נקייה ונעימה, חשוב שתשתמשו באמצעי ניקוי מתקדמים. אם אתם בוחרים להשקיע במכונת שטיפה, חשוב שתרכשו מכונה איכותית שתחזיק מעמד במשך זמן רב. באתר דיל777, שיווק חומרי ניקוי למוסדות, זמינות לכם מכונות שטיפה מקצועיות ואיכותיות במיוחד, במגוון מחירים. המכונות האלו יאפשרו לכם לשמור על המסעדה שלכם נקייה ומבריקה, ותוכלו להשתמש בהן בכל עת שתרצו, בלי תלות בצוות ניקוי.